31 Ocak 2014 Cuma

EVDE HIZLI AYAK BAKIMI

Bu yazı biraz da
 GRATİS Foot Factory FOOT SCRUB ve YVES ROCHER Ayak Peelingi
karşılaştırma yazısı olacak!
Bir de evde yapabileceğiniz kolay bir tarifim var :)
Belki koca hafta yorulan ayaklarınızı, hafta sonu şımartmak, ödüllendirmek istersiniz :)

Herkese Merhaba
Hemen konuya giriyorum:)
Ayaklar; Gün boyu bizi taşıyan, o çok sevdiğimiz şık ama rahatsız ayakkabılara sıkıştırdığımız, yüzümüz-ellerimiz kadar bakım yapamadığımız,
 yaz kadar kış mevsiminde pek ilgi gösteremediğimiz ayaklarımız!
Ben, manikürü/pedikürü bakım merkezlerinde yaptıramayan hatta yaptırmak istemeyenlerdenim bu sebeple evde birçok ürün denemişliğim var.
Ayaklar için en büyük faydayı vazelinden gördüğümü söyleyebilirim hem de uygun fiyatlı ;)
Geçenlerde Gratis indiriminden aldığım 
FOOT FACTORY FOOT SCRUB: Fiyatı yanılmıyorsam 6-6,5TL civarı. 177ml 
 Ambalajı sevimli bir ayak şeklinde. Ürün boyut ve fiyat açısından oldukça uygun fakat deneyimlerim sonucu performansı tatmin edici değil. Ayaklarınız için yumuşak yapılı peelingler seviyorsanız memnun kalabilirsiniz fakat bana ayak için değil, yüz peelingi olarak kullansak, çok daha faydalı olabilir gibi geliyor çünkü yapısı çok yumuşak. Ürün açıklamasında ceviz parçacıkları yardımıyla cildi soyduğunu iddaa etse de, bu bence imkansız ama nane aromasıyla cildi rahatlattığı doğru. Ayaklarına ilk kez evde bakım yapacaklar, sert ürün sevmeyenler ve duşta vücut peelingi uygularken, ayaklarına da peeling yapmak isteyenler varsa :) alınabilecek bir ürün.
YVES ROCHE DOĞAL PONZA TAŞLI lAVANTA ÖZLÜ AYAK PEELİNGİ: Ayrıntılar VE SATIN ALMAK için TIK TIK.

 Ürün 50ml. çok küçük olması ve fiyatı sizi şaşırtmasın çünkü içindeki organik Lavanta yağı sayesinde bir damla ürün, bir ayağınıza yetiyor ve fiyatı içinde Yves Rochenin sık aralıklarla indirime girdiğini de unutmamak gerek ;) İçindeki Kayısı Çekirdeği tozu ve kristaller sayesinde ponza taşı etkisi yaratıyor, benim gibi ayaklar için sert ve soyucu etkili ürünleri sevenler için ideal. Ayrıca lavanta yağı sayesinde de mükemmel kokuyor ve cildi nemlendiriyor. 
Fakat bu ürünün çok benzerini siz de evinizde pratik, güvenilir ve ekonomik şekilde yapabilirsiniz.
İŞTE BENİM TARİFİM:
-1 çay kaşığı Zeytinyağı
-1-2 damla Nane veya Lavanta yağlarından herhangi biri
-1 tatlı kaşığı Vazelin (şeffaf kutulu-pembe renkli ambalajlı eski vazelinlerden) vazelin sevmeyenler için herhangi bir El Kremi de olur.
- Son olarak karışıma 2 tatlı kaşığı toz şeker (esmer veya beyaz şeker olması tarifin etkisini değil, sadece rengini değiştirecektir)
KULLANIM: Nemli ayaklarınıza, vazelin/krem emilene kadar masaj yaptıktan sonra ılık su ile ayaklarınızı yıkayıp, pamuklu bir çorap giyebilirsiniz.
Son olarak WATSONS marka Cooling Foot Cream 
yapısı biraz sert fakat vücut ısısı ve nemli ayaklarla birleşince krem, hızla eriyor. Gerçekten de nane özleriyle hem ferahlatıcı hem de ayaklarınızı serinletiyor bu sayede de ayaklarınızı dinlendirici bir etkisi var. Ayrıca fiyat ürün performansı oldukça iyi ben indirimden aldığım için malesef fiyatı hatırlamıyorum.


Hepinize çok bakımlı ve sağlıklı günler diliyorum
:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum :